Uskrevne regler i gymnastik - Sådan er man klar til træning

 1. Ingen smykker – Af sikkerhedsmæssige grunde må man ikke have smykker på når man laver gymnastik. Foruden at man kan hænge fast i redskaber, eller at instruktørerne ved modtagning kan komme til at rive i smykkerne så man kommer til skade eller at smykkerne bliver ødelagt, så kan der opstå situationer ved andre skader, hvor man hæver op, og dermed kan blive nødsaget til at klippe smykker i stykker, da de lukker for blodtilførsel. Desuden bliver smykkerne hurtigt grimme når de bliver udsat for sved. Nyskudte øreringe kan tapes ind.
 2. Ingen sokker – Vi laver gymnastik på glatte overflader, og man kan ikke stå ordentligt fast hvis man har sokker på. Så igen af sikkerhedsmæssige grunde skal sokkerne tages af inden træningen starter. Med bare tæer får man også langt større kropsbevidsthed. Enkelte rytmiske øvelser kan kræve at man tager sokker på i læringsfasen. Men det vil der blive informeret om hvis det er tilfældet. Skulle man have fodvorter, så forventes det at man er i behandling, og kan dermed træne med bare tæer. Alternativt kan man sætte sportstape på fodvorten.
 3. Håret sat op – Det er vanskeligt at lave sikker modtagning hvis ikke håret er sat op. Instruktørerne kommer til at rive voldsomt i håret ved en modtagning. Derudover kan gymnasten hurtigt miste orienteringen med håret flagrende i øjnene, hvormed der opstår en farlig situation i springet.
 4. Ingen Hoodie – Selvom vi går en kold tid i møde, og der kan være koldt i hallen/salen, så skal tykke trøjer tages af inden spring startes. Instruktørerne kan ikke tage ordentligt imod når man ikke kan se hvor kroppen på gymnasten er under en tyk trøje. Og igen kan der opstå farlige situationer med en evt. Hætte flagrende omkring hovedet.
 5. Intet tyggegummi – Man kan risikere at blive kvalt/få dt galt i halsen. Derudover kan man med tyggegummi i munden risikere at bide sig voldsomt i tungen, når der samtidigt laves øvelser eller spring. Og så ser det bare visuelt bedre ud, at der ikke gumles med åben mund, år der f.eks. laves opvisning.
 6. Omklædt til træning - Dette betyder at man har træningstøj på når man møder til træning.
 7. Tisset af - Behøver ikke så meget forklaring.
 8. Medbringe drikkedunk - Behøver heller ikke så meget forklaring.
 9. Farvel til mor og far inden træning - Gymnastik er en sport hvor vi helst ser at mor og far ikke er til stede i hallen/salen under træningen(medmindre det er tumlingehold). Det er svart for instruktørerne at hjælpe barnet når mor og far er til stede, og det giver mange forstyrrelser. Sikkerheden sættes også over styr, fordi barnet samtidig med spring skal holde øje med om mor og far nu også kigger.
 10. Indtapening inden træning - Har man behov for at tape dele af kroppen med sportstape, skal dette ske INDEN træningen starter. Det gælder også eventuelle fodvorter og nye øreringe.
 11. Basal hygiejne – Gymnastik er en sport hvor vi kommer hinanden ved i mange forskellige situationer, derfor er det rarest for alle, hvis man har sørget for at vaske sig og brugt deodorant inden træning. Hvis man lider af at komme til at lugte hurtigt, så er det en god idé at have en ekstra ren træningsbluse med i tasken.
 12. Vær klar til tiden - Behøver ingen nærmere forklaring.
 13. Gangen skal holdes fri – Der må IKKE lægge ejendele på gangarealet i hallen og INGEN må opholde sig i det område under træning. Det er en brandvej, og derfor skal den holdes fri. Tøj og ejendele placeret i de angivne omklædningsrum, og forældre må opholde sig i cafeteriet eller i forhallen (Cafeteriet kan være optaget til møder).